svatbensalonmelani1Какво е необходимо за реализацията на една мечта? Всяко момиче си мечтае да бъде принцеса поне за една вълнуваща вечер. Красота и блясък в съвършеното цяло между всички компоненти, а именно: рокля, грим, прическа, аксесоари, маникюр. Те трябва да са естествено допълващи се за великолепната същност на абитуриентките.

Както всяка година и тази абитуриентска кампания има свои модни тенденции.

За абитуриентският грим през пролетта на 2015 г. актуализираме информация от седмицата на модата през есента на предходната година. Акцентира се на комбинацията от цвят, интензитет и пигментация в абитуриентския макиаж. Модаа в абитуриентския грим е:

 1. Елементи и орнаменти, съчетани със съвременни, ярки, сияещи техники и материали;
 2. В абитуриентския грим са актуални полупрозрачни, ефирни тонове;
 3. Поощрява се новото, очарователното, породено от фантазия или приключение;
 4. Абитуриентският грим трябва да хармонира с ефекта на небрежното, наслагването чрез щрихи;
 5. Графични и фигурални мотиви;
 6. Тенденцията в абитуриентския грим допуска и лекото, ненапрягащо окото цветно внушение, изразено чрез топло и меланжирано апликиране;

Според много от специалистите основната тенденция в абитуриентския грим е ЛИЛАВАТА гама и нейните нюанси. Лилавият абитуриентски грим придава загадъчност в цвят и не е тежък като черното. Към този вид грим за абитуриенти се добавя бледо червило или само гланц.

За цялостният стайлинг в грима се съобразяваме с цвета на очите и косите. Коралов цвят, в съчетание с черно или златисто, изчистен или отново в комбинация. Много от абитуриентките ще се доверят на синьо-зелената гама, в добавка с подобен маникюр. За изпъкване на окото е добре абитуриентския грим при синеоките да е в кафявата гама, а зеленооките момичета да заложат на люляковото и лилавото.

За почитателите на британската мода водещите специалисти акцентират на ОПУШЕНИТЕ очи по отношение на абитуриентския грим. Характерна е тежка маскара с тънка очна линия. Друг доста смел вариант е лек околоочен контур с ярко контрастиращо червило. Фон дьо тенът да е по-матиран. Според британските стилисти актуален тази година в абитуриентският грим е цветът СЛИВА и оттенъците в тъмен тон, без червило, с лек гланц.

the-french-way-french-manicure-ideas-for-spring2Дизайнерските решения за абитуриентския маникюр са продиктувани от седмицата на модата в Ню Йорк. Модните колекции залагат на едноцветен абитуриентски маникюр. Актуални са и смесените в нов, вълнуващ нюанс и ефектно комбинираните лакове. За абитуриентският маникюр може да заложите на: 1. Лак в бяло; 2. Тъмните нюанси на синьото; 3. Лилаво; 4. Горско и тъмно-зелено; 5. Тънка лентичка по контурите; 6. Коралови оттенъци; 7. Френски маникюр; При момичета с къси нокти абитуриентския маникюр е с пастелни тонове или тъмни нюанси. В краищата може да се остави тънка ивичка от безцветен или релефен лак. Съветът на специалистите за елегантен абитуриентски маникюр е да се избягват тежките инкрустации и екстравагантни цветови комбинации.

svatbensalonmelani2Най-голямо внимание при подготовката, след избора на тоалет е оформянето на абитуриентската прическа. Неминуемо се търсят любими образци по отношение на абитуриенската прическа. Актуалността е в цвета, формата, обемите и цялостния стайлинг за финално оформяне на визията. Модерното през пролетта на 2015 г. е приглаждането назад с мокър ефект или оплитането на венец. Актуални абитуриентски прически са: Коса на една страна; Плетеници; Небрежни кокове; Коса, свободно падаща по раменете и гърба; Букли; Къдрици; Вълни; Ретро прическа на опашка; Плитка с допълнителни аксесоари фиба или ластик. При оформянето на абитуриентската прическа е нужно постигането на ЕФЕКТНА И НЕНАТРАПЧИВА ЕЛЕГАНТНОСТ.

Водещи британски стилисти акцентират на абитуриентска прическа със свободно падаща на леки вълни коса, стилизирана или леко накъдрена. Цветовете са леко меланжирани, с едва забележими кичури или кестеняво топли.

Според Надя, стилист от салон „Мелани“, най-предпочитани и модерни абитуриентски прически за пролетта са коковете и буклите. Актуални са карамелените тонове в меката гама и така нар. цвят „ДЖИНДЖЪР“. Модерно и стилно е поставянето на цвете или аксесоар в косите за една по-романтична абитуриентска прическа. Предпочитаното и модерното е романтична принцеска визия.

Модните тенденции в абитуриентската прическа за пролет 2015, според световни коафьори и специалисти, се изразяват в богато разнообразие и избор:

 1. Варианти от небрежна прическа до стегнат кок;
 2. Абитуриентска прическа от нежни къдрици, стилизирано оформени с пяна;
 3. При късата коса – тъмен цвят, заоблени форми или тип каре, с бретон над веждите;
 4. Опашки и ретро прически;
 5. Плитки в различни вариации или само като лек акцент в цялостната абитуриентска прическа и падащи свободно кичури;
 6. Небрежни къдрици, оформени с леки стилизанти ;
 7. За дългите коси прическите за бал 2015 могат да са разделени на две, симетрично спрямо лицето;

За да постигне една абитуриентка мечтаният блясък и неповторимост в излъчването е необходимо балансирано съотношение при абитуриентският грим, прическа и маникюр. Те трябва да се допълват и хармонизират. При неумелото съчетание или екстравагантното предозиране в абитуриентската прическа например се стига до нежелан ефект. Естественото излъчване е отправна точка и цел за постигане на хармоничен, цялостен стайлинг.

Прекрасни и вълнуващи мигове, мили абитуриенти 2015!